om oss

larssonbuss

1 augusti 2022 förvärvades LarssonBuss av tre nya ägare, JL Marknad AB, Johan Rosengren samt Peo Sjöberg.

Vi är fast beslutna om att sätta LarssonBuss på marknaden igen. Bolagets varumärke är starkt, 

välkänt och etablerat framförallt i Örebro-området, men även nationellt. Ett led i den satsning är köpet av en helt ny buss av modernaste slag i januari 2023.

 
  • Setra 517HD Comfort Class - Buss Örebro
    Setra 517HD Comfort Class - Buss Örebro
  • Mercedes Tourismo - Buss Örebro
    Mercedes Tourismo - Buss Örebro

Historien om larssonbuss

Grunden till Larsson Buss AB lades redan på 1930-talet, då Erik Larsson köpte en buss, som komplement till taxibilarna. Inte förrän 1949 tog det rejäl fart på bussresorna, då Eriks fru Inez, anordnade en resa till Paris. Därefter anordnade Inez många bussresor till olika länder i Europa och norra Afrika. 

1971 bildades Larsson Buss AB, med Erik, Inez, och sönerna Olle, Börje och Arne som delägare. Bolaget drevs i ca 30 år med bussresor som huvudsaklig verksamhet. Från år 2000 fram till 2015 var det minimal verksamhet i bolaget. 2015 köptes bolaget av Göran och Olga Svensson, och bolaget har sedan dess haft bussverksamhet i Örebro och Karlstad. Under sommaren blev det klart med nya ägare av LarssonBuss då JL Marknad, Peo Sjöberg och Johan Rosengren köpte bolaget. Vi ser fram emot att ta företaget in i framtiden efter några tuffa pandemi-år.